🛍️ Automatski popust na količinu do 15% 🤩
🚚 Besplatna dostava za SVE narudžbe.

Kako pomaže zeolit?

Problemi s kosom i vlasištem

Prhut

je jedan od najčešćih problema vlasišta koje zahvaća više od 50% populacije, a glavni simptom je perutanje vlasišta često popraćeno iritantnim svrbežom i peckanjem.

Postoje dva oblika prhuti – masna prhut, poznata kao seboreični dermatitis, i suha prhut.

Masna prhut se prepoznaje po masnim i žutim ljuskicama na vlasištu koje su zalijepljene na tjemenu, a suha prhut po bijelim, suhim ljuskicama koje ljuštenjem često padaju po nama.

Prhut je, između ostalog, uzrokovana zbog skraćivanja procesa regeneracije stanica vlasišta. Posljedično, vlasište reagira ljuštenjem rožnatog sloja kože te se stvaraju ljuskice zvane prhut.  

Malassezia globosa

Glavni neprijatelj vlasišta i uzrok perutanja zove se Malassezia globosa, mikroorganizam koji se nastanjuje na prirodnim lipidima vlasišta, a svojim djelovanjem uzrokuje svrbež i pojavu upala.

Uz mikroorganizam, drugi važan čimbenik koji utječe na perutanje vlasišta je životni stil, prehrana, korištenje raznih (štetnih) proizvoda za kosu i svakodnevna izloženost toksinima.  

Kako zeolit može pomoći?

Zeolit pomaže u detoksikaciji vlasišta, čisti ga od toksina, alergena i štetnih tvari istovremeno regenerirajući i revitalizirajuće folikule vlasi i vlasište.

Zeolit regenerira tako da obogaćuje tjeme kose s mineralima, magnezijem, kalcijem, kalijem i silicijem te time onemogućuje skraćivanje ili stopiranje prirodnog procesa obnavljanja kože (što je i glavni uzrok prhuti).

Svojim antiseptičkim djelovanjem stvorit će neprijateljsko okruženje za bakterije i gljivice i neutralizirati pH vrijednost vlasišta.

Zeolit potpomaže i bržoj obnovi kože i stvaranju novih, zdravih stanica što pomaže kod ublažavanja perutanja vlasišta.


  

Uz zeolit Vaša kosa postaje fit, a toksini i nečistoće odlaze u zaborav. Budite korak ispred u prevenciji zdravlja svoje kose i kože.

Psorijaza

je bolest koju karakterizira pojava crvenila i zadebljanja kože koji su prekriveni srebrno bijelim, mekinjastim i suhim ljuskama. Promjene mogu nastati na mnogim dijelovima tijela, no vrlo su česte na vlasištu kose.

Iako je bolest genetski uvjetovana, postoje načini kako olakšati sam tijek bolesti jer različiti čimbenici okoliša isto tako sudjeluju u razvojnom procesu bolesti.  

Uloga zeolita

Jedan od načina je zeolit, koji pokazuje izvanredne rezultate u umirivanju simptoma kožnih bolesti.

Svojim detokscikacijskim i antiseptičkim svojstvima učinkovito čisti kožu od popratnih, negativnih procesa uzrokovanih vanjskim utjecajima – toksinima, teškim metalima, pesticidima, alergenima i kancerogenim tvarima.

Uz to, balansira pH vrijednost kože i time stvara neprijateljske uvjete za razvoj bakterija, gljivica i virusa. Zeolit potpomaže i bržoj obnovi kože i stvaranju novih, zdravih stanica te tako regenerira i revitalizira kožu.  

Seboreja vlasišta

ili (seboreični dermatitis) je upala vlasišta kojoj nije poznat točan uzrok, no određenu ulogu igra (ne)pravilan mikroorganizam kože.

Seboreja se često pojavljuje kada koža luči pretjeranu količinu sebuma te time potiče stvaranje gljivica vrste Malassezia globoza i streptokoknih bakterije.

Posljedično, stvara se nesklad kožne mikroflore, a pH vrijednost gubi svoj balans te koža vlasišta reagira crvenilom, plikovima, oticanjem i ljuštenjem.
  

Uloga zeolita

Kontinuiranom primjenom zeolita, aktivne tvari Zeotex proizvoda, može se pomoći koži u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa i potaknuti razvoj zdrave mikroflore i Ph vrijednosti.

Zeolit, kao aktivna tvar, djeluje antiseptički, potpomaže održavanju zdravog pH balansa, a sudjeluju i u regeneraciji kože pritom koje potiče rast novih i zdravih stanica. Stanice kože dodatno obogaćuje antioksidansima i mineralima – što je čvrsti temelj za jači imunitet kože.
  

Video

Klikni play i saznaj više o nama i važnosti zeolita 


Videozapis je napravljen sa svrhom širenja svijesti o zdravlju i malim radnjama koje čine razliku u kvaliteti naših života.

Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g Mevex d.o.o.
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g Mevex d.o.o.
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g Mevex d.o.o.

Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g

240,00 kn
Specifikacije 
Čistoća ZeolitaProvjerena, dodatno obrađena
Aktivna tvar (klinoptilolit)96%
Veličina čestice1 mikron
Tehnološka obradaAktivacija, Energizacija

Ovdje je i Zeotex Mini, idealan za putovanja 

Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 120 g Mevex d.o.o.
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 120 g Mevex d.o.o.
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 120 g Mevex d.o.o.

Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 120 g

120,00 kn
Specifikacije 
Čistoća ZeolitaProvjerena, dodatno obrađena
Aktivna tvar (klinoptilolit)96%
Veličina čestice1 mikron
Tehnološka obradaAktivacija, Energizacija

Kako koristiti zeotex zeolit?

Prilikom miješanja i nanošenja Zeotex zeolita koristiti drvenu, plastičnu ili silikonsku žličicu (ne metalnu) kako se ne bi umanjio blagotvoran učinak zeolita!

Zeotex Zeolit - Kosa i vlasište

Dubinski detox kose i vlasišta

Uklanja toksine i štetne tvari s kose i vlasišta koje potencijalno mogu dovesti do problema perutanja, kožnih alergija i bolesti.  

Maska za kosu

Korak 1. Staviti 3 mjerice Zeotexa na 2 žličice vode da se formira pasta.
Korak 2. Utrljati na kosu prije pranja i držati 15-20 minuta.
Korak 3. Nakon toga nastavite sa standardnim pranjem kose.

Ponoviti 1 do 2 puta tjedno.

Maska za vlasište

Korak 1. Staviti 3 mjerice Zeotexa na 2 žličice vode da se formira pasta.
Korak 2. Nanijeti na vlasište prije pranja i držati 15-20 minuta.
Korak 3. Nakon toga nastavite sa standardnim pranjem kose.

Ponoviti 1 do 2 puta tjedno.  

Zeotex Zeolit - Kosa i vlasište

Hidratantna detox maska za kosu i tjeme

Posebno učinkovita kod obojene kose jer vraća sjaj, elastičnost i čvrstoću te smanjuje suhoću tretirane kose.

Korak 1. Staviti 3 mjerice zeolita i jednu žličicu kokosovog ulja/maslinovog ulja.
Korak 2. Nanijeti masku od korijena do vrhova kose i držati minimalno 20 minuta, a možete i duže.
Korak 3. Nakon toga nastavite sa standardnim pranjem kose.

Ponoviti 1 do 2 puta tjedno.

Recenzije

Zeotex @mateaibanez

@mateaibanez

Oduševljena sam Zeotexom, jer se može primjenjivati svakodnevnoj na više načina, a najdraža njegova primjena svakako mi je maska za lice koju obožavam i radim ju minimalno 2 puta tjedno. 

@marica_topfit 

Osoba sam koja svakodnevno kuha i njeguje zdrav stil života. Zeotex sam sasvim slučajno otkrila i od tad je postao dio moje svakodnevice. Oduševljena sam njegovom širokom primjenom. Redovno ga koristim za pranje voća i povrća, a moj favorit je maska za lice. 

Zeotex @marica_topfit
Zeotex @fitnesslife_by_renata_

@fitnesslife_by_renata_

Zeotex je proizvod koji sam unijela u svakodnevicu svoje obitelji. Čula sam za njega od klijentice koja ga otkrila nakon otkrivanja karcinoma i kemoterapije jer je tražila kako smanjiti unos otrova u organizam. Jedno pakovanje držimo na radnoj površini u kuhinji i detoksiciramo meso i povrće u Zeotex kupki prije upotrebe. Drugo pakovanje je u kupaonici gdje ga koristimo kao masku na licu i tijelu,natapkam na tjeme glave i masiram korijen kose prije pranja, masiram zubno meso. Mi ga i pijemo ujutro s mlakom vodom. Preporuka za svaku obitelj da ga uključi u svoj život s obzirom na to da znamo koliko toksina je oko nas i da smanjimo njihov utjecaj na naš organizam. Jako mi je stalo paziti na svoju obitelj, a Zeotex je i dio mog.

Saznajte ostale primjene

Saznajte više klikom na primjenu
 

Zeotex Primjena Skincare
Zeotex Dentalna Primjena
Zeotex Primjena kosa i vlasište
Zeotex Primjena djeca i mladi
Zeotex Primjena detox hrane
Zeotex Primjena kupke

Reference i svjetska istraživanja o zeolitu pogledajte klikom ovdje.

Availability