🚚 Besplatna dostava iznad 300 kn.

Kako pomaže zeolit?

Kosa i vlasište

Zeotex Zeolit - Kosa i vlasište

Jeste li se ikada pitali koliko bi vlasi kose izbrojili da krenete brojiti?

100 do 150 tisuća vlasi bi bio približno dobiveni broj. Vlas kose je uglavnom sačinjena od keratina – strukturnog proteina odgovornog za stabilnost i oblik stanica, a životni vijek jedne vlasi seže i do 5 godina.

Kosa je ogledalo zdravlja i ljepote, samim time treba joj priuštiti zdravu i prirodnu njegu. Sve smo više okruženi proizvodima za njegu kose na bazi štetnih, a ponekad i kancerogenih sastojaka.

Istraživanja su pokazala da u prosjeku 90% proizvoda sadrži parabene i sulfate – sintetičke sastojke često povezane s kožnim iritacijama i neurotoksičnosti.

Nesumnjivo je, dakle, da smo na dnevnoj bazi u konstantnom kontaktu s opasnim tvarima, toksinima, teškim metalima, kancerogenim tvarima i alergenima.  

Što sve šteti vašoj kosi?

Istovremeno, zagađena okolina, hrana i voda utječu na zdravlje vlasišta i kose. Štetne tvari iz okoline primarni su uzrok oštećenog, perutavog vlasišta i masne kose koja je popraćena neugodnim osjećajem kroz cijeli dan.

Ubrzana svakodnevica često nam ne dopušta da proučimo baš svaki sastojak u proizvodima za njegu kose, ali u jedno smo sigurni – u prirodu se uvijek možemo pouzdati!  

Zeotex Zeolit - Kosa i vlasište

Najbolje za vašu kosu

Najbolje za vašu kosu su prirodni proizvodi koji remineraliziraju i pružaju kosi esencijalne elemente rasta, a kako bi obnova bila potpuna potrebno je ukloniti toksine i štetne tvari te kontinuirano brinuti o zdravlju i njezi kose.  

Uloga zeolita

Zeolit klinoptilolit je 100% prirodan višenamjenski mineral koji apsorbira toksine i štetne tvari.

Tajna zeolita je u molekularnoj strukturi koja ima oblik kaveza negativnog ionskog naboja, a u svoj kavez magnetski privlači toksine i štetne tvari pozitivnog naboja.

Upravo zbog toga zeolit privlači i apsorbira teške metale, opasne kancerogene toksine, alergene, organske otrove i druge štetne supstance te tako čisti organizam i podiže imunitet.

Iako je relativno nov na tržištu, zeolit se može pohvaliti izrazito velikim interesom za primjenu u suvremenoj medicini, odnosno dermatologiji. 

Kako djeluje?

Zeolit sadrži kalcij, kalij, silicij i magnezij koji su esencijalni za zdravu kosu.

Kalcij potiče rast kose i jača vlas, kalij sprječava padanje kose, silicij je važan agent u optimalnoj sintezi kolagena koji daje čvrstoću i elastičnost, a magnezij potiče zdrav razvoj folikula kose (folikul je završetak korijena usko vezan s krvotokom i dostavom prijeko potrebnih hranjivih tvari za životni ciklus vlasi).

Brojna istraživanja dokazala su da zeolit uspješno pomaže cijelom organizmu da se očisti od (nesvjesno) unesenih štetnih tvari, a izvanredne rezultate postiže u njezi kose i vlasišta jer omogućuje istovremeni proces remineralizacije i učinkovitu prirodnu detoksikaciju.  

Pomaže kod konkretnih problema

Zeolit pomaže kod smirenja alergijske reakcije neutralizirajući alergene, doprinosi održavanju zdrave pH vrijednosti vlasišta, a njegovo jedinstveno detox svojstvo omogućuje brz oporavak vlasišta i kose.

Upoznajte Zeotex Zeolit

Apsorpcija toksina i štetnih tvari

Aktivne čestice Zeotex zeolita djeluju kao magnet te svojim negativnim ionskim nabojem privlače pozitivno nabijene toksine i štetne tvari.

100% prirodan vulkanski mineral

Zeotex se sastoji od najkvalitetnije i  provjerene  sirovine zeolita klinoptilolita u EU. 

Zeotex Premium Zeolit

100% siguran, bez nuspojava

Zeolit nema poznatih nuspojava. Tehnološkom obradom zeolita unaprjeđujemo kvalitetu i svojstva ovog čudesnog minerala

Široka primjena

Od održavanja dentalne higijene usne šupljine pa sve do umješavanja u kozmetičke preparate, kreme i maske, Zeotex možete koristiti na mnogo načina.

Zeotex

Proizvodi, primjena i recenzije

Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g Mevex d.o.o.
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g Mevex d.o.o.

Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g

Prikaži detaljan opis i recenzije
240,00 kn

Budite ispred vremena u borbi s toksinima i zakoračite sigurno u prevenciju svog zdravlja. „Čarobni mineral“ 21. stoljeća zeolit svojim snažnim detoksikacijskim djelovanjem štiti nas od toksina i štetnih tvari iz okoline koje svakodnevno ostavljaju posljedice na naš organizam. Posebnost zeolita krije se u njegovom blagotvornom učinku, sigurnosti primjene za odrasle i djecu – 100% je prirodan i bez nuspojava, širokom spektru primjene, a pravu čaroliju postiže svojim izvanrednim rezultatima. 

  • Najkvalitetnija, provjerena sirovina zeolita u EU.
  • 96% klinoptilolita – klinoptilolit je aktivna tvar zeolita.
  • Najsitnija čestica na tržištu uz dodatnu aktivaciju i energizaciju za djelotvorniji blagotvorni učinak.
  • Čestice veličine 1 mikron. Usporede radi, crvene krvne stanice imaju približno 10 mikrona promjera, a ljudska kosa između 10 i 100 mikrona promjera. Toliko je sitan, a za nas izrazito bitan!
  • Proizvod izrazito širokog spektra djelovanja.
  • U potpunosti siguran i 100% prirodan.
  • Čuvar zdravlja neophodan za svako kućanstvo.

O zeolitu

Zeoliti su prirodni minerali s najsnažnijim detoksifikacijskom učinkom koje nam priroda može ponuditi. Sastoje se od četiri elemenata: vode, zraka, zemlje i vatre te su prepleteni u strukturu nalik kavezu u kojem zarobljavaju toksine, teške metale, kancerogene tvari, pesticide i ostale štetne tvari iz naše ubrzane svakodnevice. Njegove ultra fine čestice negativnog su ionskog naboja te efikasno privlače – poput magneta – pozitivno nabijene štetne tvari te sigurno prevenira njihovo štetno djelovanje. Toliko je učinkovit u upijanju toksina i štetnih tvari da ga se koristi čak i za upijanje štetnih negativnih zračenja i radijacije!

Saznajte više

Tehnologija obrade


Kroz tri zaštićena tehnološka procesa (VEN) dobiva se sirovina s najsitnijom i iznimno aktivnom česticom veličine oko 1 mikrona. Zeotex ovo čini posebnim i drugačijim od svih ostalih jer tako sitna čestica je dodatno energizirana. Samim time, ima multiplicirano i snažnije djelovanje. Apsorpcijsko i adsorpcijsko djelovanje učinkovito veže toksine i štetne supstance, dok istovremeno oslobađa neophodne esencijalne minerale (kao što su magnezij, silicij, natrij i brojni drugi).

Primjena

Specifikacije 
Čistoća ZeolitaProvjerena, dodatno obrađena
Aktivna tvar (klinoptilolit)96%
Veličina čestice1 mikron
Tehnološka obradaAktivacija, Energizacija
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 120 g
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 120 g
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 120 g Mevex d.o.o.
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 120 g Mevex d.o.o.

Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 120 g

Prikaži proizvod i recenzije
120,00 kn

Kako koristiti zeotex zeolit?

Prilikom miješanja i nanošenja Zeotex zeolita koristiti drvenu, plastičnu ili silikonsku žličicu (ne metalnu) kako se ne bi umanjio blagotvoran učinak zeolita!

Zeotex Zeolit - Kosa i vlasište

Dubinski detox kose i vlasišta

Uklanja toksine i štetne tvari s kose i vlasišta koje potencijalno mogu dovesti do problema perutanja, kožnih alergija i bolesti.  

Maska za kosu

Korak 1. Staviti 3 mjerice Zeotexa na 2 žličice vode da se formira pasta.
Korak 2. Utrljati na kosu prije pranja i držati 15-20 minuta.
Korak 3. Nakon toga nastavite sa standardnim pranjem kose.

Ponoviti 1 do 2 puta tjedno.

Maska za vlasište

Korak 1. Staviti 3 mjerice Zeotexa na 2 žličice vode da se formira pasta.
Korak 2. Nanijeti na vlasište prije pranja i držati 15-20 minuta.
Korak 3. Nakon toga nastavite sa standardnim pranjem kose.

Ponoviti 1 do 2 puta tjedno.  

Zeotex Zeolit - Kosa i vlasište

Hidratantna detox maska za kosu i tjeme

Posebno učinkovita kod obojene kose jer vraća sjaj, elastičnost i čvrstoću te smanjuje suhoću tretirane kose.

Korak 1. Staviti 3 mjerice zeolita i jednu žličicu kokosovog ulja/maslinovog ulja.
Korak 2. Nanijeti masku od korijena do vrhova kose i držati minimalno 20 minuta, a možete i duže.
Korak 3. Nakon toga nastavite sa standardnim pranjem kose.

Ponoviti 1 do 2 puta tjedno.

Recenzije

Zeotex @mateaibanez

@mateaibanez

Oduševljena sam Zeotexom, jer se može primjenjivati svakodnevnoj na više načina, a najdraža njegova primjena svakako mi je maska za lice koju obožavam i radim ju minimalno 2 puta tjedno. 

@marica_topfit 

Osoba sam koja svakodnevno kuha i njeguje zdrav stil života. Zeotex sam sasvim slučajno otkrila i od tad je postao dio moje svakodnevice. Oduševljena sam njegovom širokom primjenom. Redovno ga koristim za pranje voća i povrća, a moj favorit je maska za lice. 

Zeotex @marica_topfit
Zeotex @fitnesslife_by_renata_

@fitnesslife_by_renata_

Zeotex je proizvod koji sam unijela u svakodnevicu svoje obitelji. Čula sam za njega od klijentice koja ga otkrila nakon otkrivanja karcinoma i kemoterapije jer je tražila kako smanjiti unos otrova u organizam. Jedno pakovanje držimo na radnoj površini u kuhinji i detoksiciramo meso i povrće u Zeotex kupki prije upotrebe. Drugo pakovanje je u kupaonici gdje ga koristimo kao masku na licu i tijelu,natapkam na tjeme glave i masiram korijen kose prije pranja, masiram zubno meso. Mi ga i pijemo ujutro s mlakom vodom. Preporuka za svaku obitelj da ga uključi u svoj život s obzirom na to da znamo koliko toksina je oko nas i da smanjimo njihov utjecaj na naš organizam. Jako mi je stalo paziti na svoju obitelj, a Zeotex je i dio mog.


Saznajte ostale primjene

Saznajte više klikom na primjenu
 

Zeotex Primjena Skincare
Zeotex Dentalna Primjena
Zeotex Primjena kosa i vlasište
Zeotex Primjena djeca i mladi
Zeotex Primjena detox hrane
Zeotex Primjena kupke

Video

Jutro uz Zeotex video

Pogledajte video

Saznajte u 60 sekundi kako započeti dan zdravo i uljepšati osmijeh na licu. 🥰

Česti problemi

Saznajte više klikom na sliku članka
 

Zeotex Primjena Skincare
Zeotex Dentalna Primjena
Zeotex Primjena kosa i vlasište

Reference i svjetska istraživanja o zeolitu pogledajte klikom ovdje.

Availability