🚚 Besplatna dostava iznad 300 kn.

Detox hrane

Prvi i ključan korak u prevenciji zdravlja obitelji

Pesticidi, ili sredstva za zaštitu bilja, su proizvodi kemijskog ili biološkog porijekla čija je namjena zaštita biljaka od raznih bolesti, bakterija, virusa i štetnih tvari. Gotovo svi pesticidi svrstani su u određenu skupinu otrova, od kojih su mnogi dokazano kancerogeni i toksični.

Pesticidi su izvor teških metala koji oksidiraju u organizmu te služe kao hrana virusima, posljedično, virusi luče neurotoksine koji su uzročnici niza poremećaja središnjeg vegetativnog sustava, kao i ostalih vitalnih organa. Što je više teških metala to je i veća mogućnost oboljenja, a njihov unos u posljednjem desetljeću porastao je za 30%!

Mi zapravo vrlo malo znamo o utjecaju pesticida na naše zdravlje, stoga nije teško zaključiti kako se olako koriste u proizvodnji hrane, a namirnice tretirane njima konzumiramo svakodnevno.

Redovito konzumiranje tretiranih namirnica uzrokuje da čak i niske količine pesticida u hrani mogu djelovati vrlo štetno na ljudski organizam gomilajući svoj konstantni štetni utjecaj u organizmu. Izuzetno osjetljivu skupinu čine djeca na čiji rastući organizam toksini iz pesticida imaju mnogo snažniji učinak.  

Analize su otkrile da najviše pesticida ima u:

jagodama, špinatu, zelenoj salati, blitvi, grašku, breskvama, jabukama, mrkvi, kruškama, trešnjama, grožđu, celeru, rajčicama, paprikama, krumpiru, krastavcima. 

Zašto je Zeotex neophodan za svako kućanstvo? 

Zeotex je 100 % prirodan, ultra fini mikronizirani mineral zeolit koji će u svoj kavez, što mu je i stvarna struktura, zarobiti toksine, pesticide, kancerogene tvari, organske otrove i teške metale te tako detoksicirati namirnice od štetnih tvari prije ulaska u organizam.

Dokazana je vrlo jaka detoksikacijska učinkovitost Zeotexa koja je potvrđena na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Dobiveni rezultati istraživanja i dokazano smanjenje toksičnih elemenata daju za pravo svrstati zeolit u jedne od najjačih detoksikatora današnjice, detalje pročitajte klikom ovdje.

Nisu samo pesticidi koje svakodnevno unosimo u organizam, mi svakodnevno unosimo i akumuliramo niz štetnih tvari.

Zeotex ima nevjerojatnu sposobnost eliminiranja i nakupljanja herbicida, insekticida, teških metala, biogenih amina, alkaloida, nitrozamina, virusa, bakterija, parazita i drugih tvari koje su za naš organizam izuzetno štetne.
Uz malo vremena i truda moguće je sa zeolitom ukloniti više od 41% štetnih ostataka pesticida s kupovnih namirnica, krenite već danas!

Kako je nastao Zeotex zeolit?

Kroz tri zaštićena tehnološka procesa (VEN) dobiva se sirovina s najsitnijom i iznimno aktivnom česticom veličine oko 1 mikrona. Zeotex ovo čini posebnim i drugačijim od svih ostalih jer tako sitna čestica je dodatno energizirana. Samim time, ima multiplicirano i snažnije djelovanje. Apsorpcijsko i adsorpcijsko djelovanje učinkovito veže toksine i štetne supstance, dok istovremeno oslobađa neophodne esencijalne minerale (kao što su magnezij, silicij, natrij i mnogi drugi). 

Upoznajte Zeotex Zeolit

Apsorpcija toksina i štetnih tvari

Aktivne čestice Zeotex zeolita djeluju kao magnet te svojim negativnim ionskim nabojem privlače pozitivno nabijene toksine i štetne tvari.

100% prirodan vulkanski mineral

Zeotex se sastoji od najkvalitetnije, provjerene sirovine zeolita klinoptilolita u EU. 

Zeotex Premium Zeolit

100% siguran, bez nuspojava

Zeolit nema poznatih nuspojava. Tehnološkom obradom zeolita unaprjeđujemo kvalitetu i svojstva ovog čudesnog minerala

Široka primjena

Od održavanja dentalne higijene usne šupljine pa sve do umješavanja u kozmetičke preparate, kreme i maske, Zeotex možete koristiti na mnogo načina.

Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g Mevex d.o.o.
Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g Mevex d.o.o.

Zeotex - Ultra fini mikronizirani zeolit, 350 g

240,00 kn

Budite ispred vremena u borbi s toksinima i zakoračite sigurno u prevenciju svog zdravlja. „Čarobni mineral“ 21. stoljeća zeolit svojim snažnim detoksikacijskim djelovanjem štiti nas od toksina i štetnih tvari iz okoline koje svakodnevno ostavljaju posljedice na naš organizam. Posebnost zeolita krije se u njegovom blagotvornom učinku, sigurnosti primjene za odrasle i djecu – 100% je prirodan i bez nuspojava, širokom spektru primjene, a pravu čaroliju postiže svojim izvanrednim rezultatima. 

  • Najkvalitetnija, provjerena sirovina zeolita u EU.
  • 96% klinoptilolita – klinoptilolit je aktivna tvar zeolita.
  • Najsitnija čestica na tržištu uz dodatnu aktivaciju i energizaciju za djelotvorniji blagotvorni učinak.
  • Čestice veličine 1 mikron. Usporede radi, crvene krvne stanice imaju približno 10 mikrona promjera, a ljudska kosa između 10 i 100 mikrona promjera. Toliko je sitan, a za nas izrazito bitan!
  • Proizvod izrazito širokog spektra djelovanja.
  • U potpunosti siguran i 100% prirodan.
  • Čuvar zdravlja neophodan za svako kućanstvo.

O zeolitu

Zeoliti su prirodni minerali s najsnažnijim detoksifikacijskom učinkom koje nam priroda može ponuditi. Sastoje se od četiri elemenata: vode, zraka, zemlje i vatre te su prepleteni u strukturu nalik kavezu u kojem zarobljavaju toksine, teške metale, kancerogene tvari, pesticide i ostale štetne tvari iz naše ubrzane svakodnevice. Njegove ultra fine čestice negativnog su ionskog naboja te efikasno privlače – poput magneta – pozitivno nabijene štetne tvari te sigurno prevenira njihovo štetno djelovanje. Toliko je učinkovit u upijanju toksina i štetnih tvari da ga se koristi čak i za upijanje štetnih negativnih zračenja i radijacije!

Saznajte više

Tehnologija obrade


Kroz tri zaštićena tehnološka procesa (VEN) dobiva se sirovina s najsitnijom i iznimno aktivnom česticom veličine oko 1 mikrona. Zeotex ovo čini posebnim i drugačijim od svih ostalih jer tako sitna čestica je dodatno energizirana. Samim time, ima multiplicirano i snažnije djelovanje. Apsorpcijsko i adsorpcijsko djelovanje učinkovito veže toksine i štetne supstance, dok istovremeno oslobađa neophodne esencijalne minerale (kao što su magnezij, silicij, natrij i brojni drugi).

Primjena

Specifikacije 
Čistoća ZeolitaProvjerena, dodatno obrađena
Aktivna tvar (klinoptilolit)96%
Veličina čestice1 mikron
Tehnološka obradaAktivacija, Energizacija

Primjena

Detox hrane

Korak 1. Prije konzumacije voća, povrća, riže i raznih žitarica u posudi vode u kojoj perete namirnice dodati 2 mjerice Zeotexa.

Na pola litre vode ide 1 žličica, na litru vode 2 zličice zeolita.

Korak 2. Ostaviti namirnice da odstoje u vodi sa zeolitom 15-20 minuta.
Posebno treba obratiti pažnju i na detoks organskih namirnica za koje često mislimo da su u potpunosti zdrave za nas. 

Zašto se ne smijemo uvijek osloniti da organsko znači nužno zdravo? 

Mislimo da kupovinom organskih proizvoda konzumiramo u potpunosti prirodno i za nas zdravo, no to nije u potpunosti točno.

Svijet danas pati od velikih problema zagađenja, a pogotovo priroda koja nam nesebično daje svoje plodove. Sve veće zagađenje ne utječe samo na nas, ljude, već i na okoliš i pravilno funkcioniranje flore i faune.

Smatra se kako su povećana koncentracija CO2 u atmosferi, prevelika koncentracija sumpor-dioksida, dušik-oksida, amonijaka i drugih kemijskih spojeva doveli do pojave kiselih kiša. Kisele kiše su oborine koje imaju (pre)visoku kiselost, odnosno imaju nižu pH vrijednost od one iz prirodnih izvora. Kisele kiše su zasigurno jedan od najvećih problema čovjekove okoline. 

Što rade kisele kiše prirodi? 

Kisela kiša upijanjem u tlo oslobađa teške metale koji mogu zagaditi podzemne vode, a time i pitku vodu. Podzemnim vodama vrlo se često zalijevaju voće i povrće koje svakodnevno konzumiramo. Posljedično, čovjek je izložen opasnim, teškim metalima jer konzumacijom hrane s takvog tla, unosi u organizam štetne tvari, u potpunosti nesvjesno! 

Što rade kisele kiše tlu, a posljedično i hrani? 

U tlu kiseline započinju svoje štetno djelovanje jer svojom kiselinom „jedu“ hranjive tvari, kao što su kalcij, kalij, magnezij i mnogi drugi. Nadalje, smanjivanje pH vrijednosti tla, odnosno kiseljenjem tla, nastaju ioni koji imaju opasno djelovanje na korijen biljke. Taj proces uzrokuje od početka nezdrav temelj za rast i razvoj biljke. Štoviše, kisele kiše uništavaju zdrave sastojke, a istovremeno otapaju teške metale i aluminij u tlo.

Zaključno, organska hrana iako nije kemijski tretirana, često je pogođena ovom prirodnom nepogodom koja ima utjecaj na kvalitetu namirnice, odnosno na njen (zdrav) sastav. 

Recenzije korisnika

Zeotex @suzanakvesic

@suzanakvesic

Otkako sam saznala za Zeotex, neizostavan je dio rituala u mojoj kuhinji. Oduševljena sam njegovim učinkom i širokom primjenom. Zeotex je definitivno proizvod koji bih ja preporučila kao sastavni dio svake kuhinje <3

@marica_topfit 

Osoba sam koja svakodnevno kuha i njeguje zdrav stil života. Zeotex sam sasvim slučajno otkrila i od tad je postao dio moje svakodnevice. Oduševljena sam njegovom širokom primjenom. Redovno ga koristim za pranje voća i povrća, a moj favorit je maska za lice. 

Zeotex @marica_topfit
Zeotex @mateaibanez

@mateaibanez

Oduševljena sam Zeotexom, jer se može primjenjivati svakodnevno na više načina, a najdraža njegova primjena svakako mi je maska za lice koju obožavam i radim ju minimalno 2 puta tjedno. 

@nikolinaskitchen 

Zeotex je jedno od onih otkrića koje mijenja život na bolje.  

Zeotex @nikolinaskitchen
Zeotex @fitnesslife_by_renata_


@fitnesslife_by_renata_

Zeotex je proizvod koji sam unijela u svakodnevicu svoje obitelji. Čula sam za njega od klijentice koja ga otkrila nakon otkrivanja karcinoma i kemoterapije jer je tražila kako smanjiti unos otrova u organizam. Jedno pakovanje držimo na radnoj površini u kuhinji i detoksiciramo meso i povrće u Zeotex kupki prije upotrebe. Drugo pakovanje je u kupaonici gdje ga koristimo kao masku na licu i tijelu,natapkam na tjeme glave i masiram korijen kose prije pranja, masiram zubno meso. Mi ga i pijemo ujutro s mlakom vodom. Preporuka za svaku obitelj da ga uključi u svoj život s obzirom na to da znamo koliko toksina je oko nas i da smanjimo njihov utjecaj na naš organizam. Jako mi je stalo paziti na svoju obitelj, a Zeotex je i dio mog.


Kako još možete korisiti Zeotex?

Saznajte više klikom na primjenu
 

Zeotex Primjena Skincare
Zeotex Dentalna Primjena
Zeotex Primjena kosa i vlasište
Zeotex Primjena djeca i mladi
Zeotex Primjena detox hrane
Zeotex Primjena kupke

 

Video

Jutro uz Zeotex video

Saznajte u 60 sekundi kako započeti dan zdravo i uljepšati osmijeh na licu. 🥰

Česti problemi

Saznajte više klikom na sliku članka
 

Zeotex Primjena Skincare
Zeotex Dentalna Primjena
Zeotex Primjena kosa i vlasište

Reference i svjetska istraživanja o zeolitu pogledajte klikom ovdje.

Availability